Sıcak Asfaltın Viskozitesi Nedir?

Sıcak Asfaltın Viskozitesi Nedir?

Sıcak Asfaltın Viskozitesi Nedir?

Sıcak asfaltın viskozitesi nedir? Sorusu özellikle viskozite nedir bilmeyenler tarafından sık sık araştırılmaktadır. Bir maddenin viskozitesi sıvı ve gaz halinde gerilime maruz kalması durumlarında gösterdiği direncin ölçüsüdür. Bu direnç akmaya karşı göstermiş olduğu iç dirençle değerlendirilmektedir. Dünya üzerindeki süper akışkanlar hariç olmak üzere bütün akışkan maddeler yüzey gerilimlerine karşı farklı oranlarda direnç göstermektedir. Sıcak asfalt, Ankara asfalt firmaları tarafından viskozitesi nedeniyle tercih edilmektedir. Sıcak asfalt viskozitesi diğer asfalt uygulamalarına ideal orandadır. Özellikle bitüm sınıfı asfaltlarda 60 derecede ve 135 derecede farklı sınıflarda değerlendirme yapılmaktadır. Daha anlaşılır olabilmesi için sıcak asfalta kullanılan ziftin ısıtıldığında akışkanlığının artması soğudukça da akışkanlığını azaltılması örnek olarak gösterilebilir. Bu nedenle asfalt sıcakken akışkan soğuduğunda ise termoplastik bir özelliğe görülmektedir.

Sıcak Asfaltın Viskozitesi Fazla Mıdır?

Sıcak asfalt katkı maddeleri ile farklı viskozite özellikleri kazanabilir. Viskozitenin azaltılması veya artırılması bu sayede mümkün olmaktadır. Yüksek kalitede viskozite özelliğe sahip sıcak asfalt Ankara asfalt firmaları tarafından hedeflenen hizmetler arasındadır. Asfaltın dayanımının artırılması ve asfaltın maruz kaldığı fiziki etkilere karşı kendini onarabilmesi ancak bu özelliği sayesinde oluşmaktadır. Termoplastik özelliğinin korunması ile elastik bir yapıya sahip olan asfalt uygulama sonrasında hem ses yönünden hem de darbelere dayanması yönünden diğer asfalt türlerine göre daha yüksek performans sergilemektedir

Sıcak Asfalt Metrekare Fiyatı 2021

Dünyanın birçok yerinde sağladığı avantajlar nedeniyle sıcak asfalt tercih edilmektedir. Hem kısa vadede hem de uzun vadede bakıldığında sıcak asfalt ciddi manada ekonomik çözümler sunmaktadır. Hem uygulama kolaylığı hem araçların güvenliği için tercih edilen sıcak asfalt Ankara asfalt firmaları tarafından da tercih edilmektedir. Asfalt katkı maddeleri ve yapılan uygulamalar asfaltın metrekare fiyatını ortaya çıkarmaktadır. İçerisindeki katkılar oranında fiyat artmakta ya da azalmaktadır. Asfaltı oluşturan taş, yapıştırıcılar, kaya tozları, zift ve kullanılan katkı maddelerinin tamamının maliyeti hesaplanmakta ve bu maliyetler göz önüne alınarak 1 metrekare asfalt maliyeti çıkarılmaktadır. 2021 asfalt metrekare fiyatı 160 TL civarında satışa sunulmaktadır. Ancak firmalara ve içeriğindeki katkılara göre bu ücret değişiklik gösterebilmektedir.